Desert tort cu mousse de fructe

de Aletta in Torturi, 19 Iul 2017 | 16411 vizualizari

 

O minunatie de tort, racoros, de vara, fresh.... 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 65 g faina
  • 65 g unt
  • 1 ou
  • 65 g zahar
  • 20 g cacao
  • un praf de sare
  • 100 ml lapte batut
  • un varf cutit de praf de copt.

Mousse de fructe de padure:

  • 250 g fructe de padure proaspete sau congelate
  • 200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida

Mousse de capsuni :

  • 250 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida

Mousse de ciocolata alba :

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 7 g gelatina
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de fructe:

Am pregatit blatul : Oul se mixeaza cu zaharul la viteza mare, pana isi dubleaza volumul, se adauga untul topit, laptele batut. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea, cacaua, cernute. Se toarna intr'o forma de 24 cm si se coace cam 15 minute. Se face testul scobitorii.

Mousse de fructe de padure : Fructele de padure se pun intr-o cratita, impreuna cu zaharul, pe foc mic si se amesteca pana scad si se ingroasa. 

Se dau deoparte. Gelatina se hidrateaza, se lasa 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi sau la microunde 5-10 secunde. Se adauga la fructele de padure, cat sunt inca calde si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. 

Intre timp, am mixat frisca lichida.

Asamblare: Pe un platou, unde montam tortul, asezam blatul, punem inelul detasabil in jurul blatului, crema de fructe de padure (amestecam delicat frisca mixata cu fructele de padure ) dam la frigider minim 30 minute, apoi punem al 2 lea mousse cel de capsuni (se procedeaza la fel ca mousse-ul de fructe de padure ), se baga in frigider intre timp facem mousse-ul de cioco alba.

Mousse de ciocolata alba : 

Ciocolata alba impreuna cu 150 ml frisca lichida se topesc la foc mic. Se adauga gelatina hidratata si topita mai apoi pe baie de aburi sau la microunde, se lasa la temperatura camerei la racit. Cand e rece, se amesteca cu 100 ml frisca lichida mixata. 

Se toarna peste mousse de capsuni si se lasa de preferabil peste noapte.

Se orneaza dupa preferinte sau se lasa naked. 

TIPS-URI

1

eu am mixat toata frisca, apoi am impartit-o pentru fiecare mousse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu sampanie si bezea